Опубліковано: 14.05.2021
Автор статті:Anatoliy Zymnin
Anatoliy Zymnin
14.05.2021
Новини | Прес-релізи

Дослідження EWL: Понад 36% трудових іммігрантів у Польщі хочуть вакцинуватися від COVID-19 в цій країні

Більше 36% іноземців (переважно з України), які працюють в Польщі, хотіли б пройти вакцинацію від COVID-19 в цій країні. Про це свідчать результати соціологічного дослідження «Іноземний працівник у Польщі в період пандемії», проведеного в квітні-травні 2021 року агенцією EWL Group і Центром східноєвропейських досліджень Варшавського університету.

Опитування показало, що 36,1% іноземних працівників готові зробити щеплення від коронавірусу в Польщі, якщо буде така можливість. Не готові пройти вакцинацію в цій країні – 31,1% опитаних. Майже кожен третій (32%) респондент не визначився з відповіддю. Більше того, тільки близько 1% трудових іммігрантів в Польщі (0,8%) заявили, що вони вже щеплені від COVID-19 або знаходяться в процесі вакцинації.

Кількість іноземних працівників, які бажають зробити щеплення від коронавірусу в Польщі, буде зростати. Це пов’язано з тим, що деякі іммігранти пройдуть вакцинацію в нашій країні індивідуально, а також з усвідомленням, що в Польщі вони зможуть зробити щеплення швидше, ніж в своїй країні,

– підкреслює директор з продажу EWL Group Міхал Вєжховський.

Нагадуємо, що, відповідно з інформацією Міністерства охорони здоров’я Польщі, іноземці, які легально перебувають в цій країні, можуть безкоштовно щепитися від COVID-19. А вже 1 червня до процесу вакцинації від коронавірусу в Польщі приєднаються також польські фірми, які організовують групові щеплення свого персоналу, в тому числі – закордонних працівників.

Міхал Вєжховський додає, що агентство вже прийняло рішення організувати вакцинацію своїх іноземних співробітників, які бажають зробити щеплення, а також має намір переконувати вакцинуватися тих, хто ще не прийняв рішення.

Третій випуск соціологічного дослідження «Іноземний працівник у Польщі в період пандемії» було проведено в квітні-травні 2021 року агенцією EWL Group і Центром східноєвропейських досліджень Варшавського університету. Методом CAWI (Computer Assisted Web Interview) було опитано 620 іноземців (переважно з України), які працюють в Польщі.

Популярні новини