Опубліковано: 19.12.2023
Автор статті:Anatoliy Zymnin
Anatoliy Zymnin
19.12.2023
Новини

Звіт «Мігранти – Різдво в Польщі»

Звіт із дослідження «Мігранти – Різдво в Польщі», проведеного Міграційною платформою EWL, Фондом підтримки мігрантів на ринку праці EWL та Центром Східноєвропейських студій Варшавського університету. Дослідження іноземців, які працюють або навчаються в різних містах і регіонах Польщі, проводилося методом онлайн-опитування (CAWI) на вибірці N=506 осіб, повнолітніх (18+) громадян України, Білорусі, Росії, Грузії, Вірменії, Молдови, Узбекистану, Казахстану, Таджикистану і Боснії і Герцеговини. Опитування проводились з 30 листопада по 11 грудня 2023 року українською, англійською та російською мовами. На момент дослідження респонденти перебували в Польщі.

Понад дві третини іноземців (70%), які працюють або навчаються в Польщі, цього року планують провести Різдво в Польщі. У тому числі 70% громадян України залишиться у цій країні на Різдво. Тільки 13% українців планують поїхати додому. Лише 2% відзначатимуть свята і вдома, і в Польщі.
Для більшості українців дорога додому неможлива або значно ускладнена через повномасштабну війну. Половина українців (48%) святкуватимуть Різдво з родиною та родичами, які також перебувають у Польщі.

Більше половини українців (54%) збираються відзначати свята за григоріанським або новоюліанським календарем, тобто 25 грудня. Лише кожен десятий респондент (10%) планує  святкування 7 січня за юліанським календарем. Майже кожен четвертий (23%) має намір святкувати Різдво і в грудні, і в січні. 

Завантажити звіт «Мігранти – Різдво в Польщі»

Pobierz raport - 2023 Дослідження "Мігранти – Різдво в Польщі"

"*" indicates required fields

Популярні новини