Опубліковано: 24.03.2021
Автор статті:Anatoliy Zymnin
Anatoliy Zymnin
24.03.2021
EWL в ЗМІ | Новини

УНІАН: Українці відкривають фірми в Польщі

Попри всі труднощі, створені коронавірусом, за минулий рік кількість іноземців, які зареєстрували компанії в Польщі, зросла на 11%. В лютому 2021-го чотири з кожних п’яти заробітчан з України або готувалися до відкриття свого бізнесу в сусідній країні, або говорили про такі плани. Про це пише Rzeczpospolita. (…)

Дослідження компанії EWL показало, що восени 2019 року більш ніж 27% українців, які працювали в Польщі, планували відкрити власний бізнес. Найчастіше вони хотіли торгувати, хоча були й охочі займатися культурно-розважальною сферою, будівництвом, логістикою, готельним чи гастрономічним бізнесом. Коронавірус зламав ці плани, але не змінив зацікавлення у запуску власної справи в Польщі.

“Ми бачимо, що іноземці, які живуть в Польщі, як і самі поляки, винесли урок з пандемії коронавірусу і пов’язаних з нею зупинок економіки. Тому вони частіше шукають можливості почати бізнес в сферах, стійких до локдаунів: в роздрібній торгівлі, логістиці, в сфері будівельно-ремонтних послуг тощо”, – сказав директор EWL Рафал Мроз. (…)

Джерело: УНІАН

Популярні новини