Опубліковано: 13.03.2023
Автор статті:Anatoliy Zymnin
Anatoliy Zymnin
13.03.2023
Новини

Спеціальний звіт EWL «Воєнні біженці з України. Рік у Польщі»

Минув рік від повномасштабного вторгнення в Україну, який залишив сильний відбиток на соціально-економічному становищі європейських країн, в тому числі через унікальні масштаби міграції у світовій історії. Дослідження «Воєнні біженці з України. Рік у Польщі”, проведений Міграційною платформою EWL, Центром східноєвропейських студій Варшавського університету та Фондом підтримки мігрантів на ринку праці «EWL» на замовлення Канцелярії Прем’єр-міністра Республіки Польща, показує плани та потреби біженців, які опинилися в Польщі після 24 лютого 2022 року. 

82% дорослих біженців у Польщі знайшли роботу. Варто зазначити, що рівень зайнятості серед біженців працездатного віку становить 84%. Майже 1/4 респондентів (27% від кількості працівників) знайшли роботу протягом першого місяця перебування в Польщі, а 34% респондентів (41% від кількості працівників) знайшли роботу протягом 1 до 3 місяців після прибуття до Польщі.

Це свідчить про високу ефективність запроваджених системних рішень (наприклад, спрощена процедура працевлаштування) та готовність польських роботодавців працевлаштовувати біженців. Серед біженців, які влаштувалися на роботу в Польщі, кожен третій (38%) заявляє, що змінив місце роботи під час перебування в цій країні після 24 лютого 2022 року. Цей факт говорить про зростаюче почуття впевненості та бажання біженців розвиватися на польському ринку праці, що супроводжується пошуком більш індивідуальних пропозицій роботи. Завдяки вивченню мови та професійному навчанню вони мають можливість розвивати свій потенціал у Польщі.


Завантажити звіт «Воєнні біженці з України. Рік у Польщі»

"*" indicates required fields

Популярні новини