Опубліковано: 17.06.2024
Автор статті:Anatoliy Zymnin
Anatoliy Zymnin
17.06.2024
Новини

Звіт «Розкрити потенціал: громадяни України в Німеччині та Нідерландах»

Звіт представляє результати соціологічного опитування під назвою «Розкрити потенціал: громадяни України в Німеччині та Нідерландах». Опитування було проведено групою EWL у співпраці з Фондом підтримки мігрантів на ринку праці EWL та Центром Східноєвропейських студій Варшавського університету.

Мільйони українських біженців втекли від війни після вторгнення Росії у лютому 2022 року. Європейський Союз надав тимчасовий захист понад 4 мільйонам біженців, які зараз проживають в його межах. Німеччина та Нідерланди виділяються серед держав-членів ЄС, які прийняли понад третину всіх біженців. З серпня 2022 року кількість українських біженців у Німеччині неухильно зростала, досягнувши піку понад 1,26 мільйона у березні 2024 року. У Нідерландах також спостерігалося збільшення кількості біженців, хоча і повільнішими темпами, до майже 120 000 українців, зареєстрованих там у березні 2024 року. 

Наше опитування, проведене з 18 по 30 березня 2024 року, охоплює голоси 800 дорослих українських громадян, які наразі проживають у Німеччині та Нідерландах, досліджуючи їхній досвід як трудових мігрантів та біженців війни. Основні теми для дослідження:

  • Фактори, що впливають на вибір українськими громадянами Німеччини як місця призначення під час конфлікту
  • Статус зайнятості та можливості для українських громадян у Німеччині
  • Доступ до фінансової підтримки та соціальної допомоги для українських громадян
  • Рекомендації та думки щодо роботи та життя у Німеччині Середній щомісячний заробіток та плани на довгострокове проживання
  • Інтерес до підвищення кваліфікації та можливостей професійного розвитку

Завантажити звіт «Розкрити потенціал: громадяни України в Німеччині та Нідерландах»

Звіт «Розкрити потенціал: громадяни України в Німеччині та Нідерландах»

"*" indicates required fields

Популярні новини