Опубліковано: 27.04.2017
Автор статті:Anatoliy Zymnin
Anatoliy Zymnin
27.04.2017

Допомога іноземцям за кордоном у рамках проекту „Мігрант Станція”

З приємністю інформуємо про офіціальному початку проекту „Мігрант Станція”. Урочисте відкриття проекту відбудеться 11 травня в інформаційному пункті у Варшаві. Кількість працюючих іноземців у Польщі постійно зростає, тому обізнаність українських працівників у сфері прав та обов’язків має настільки велике значення, як ніколи раніше. Все більше польських роботодавців мають наміри брати на роботу українців, однак це не завжди несе за собою безпечні наслідки для іноземних працівників.

Організатори проекту „Мігрант Станція” звертають особливу увагу на масштаби шахрайства посередників, які стрімко зростають водночас із заробітковою міграцією. Іноземці, які приїжджають до Польщі, часто стають жертвою непорядних посередників, а також, не мають відповідних знань щодо того, як і де шукати роботу, або ж як легалізувати своє перебування в іншій країні.

”Від травня 2017 року, іноземці, які відвідують Західний вокзал, зможуть поглибити свої знання щодо роботи та проживання в Польщі в інформаційному пункті для іноземців, який ми створили разом з адміністратором вокзалу Polonus”, – говорить Моніка Олув, координатор проектів Фундації Підтримки Мігрантів на ринку праці „EWL”.

Скористатися послугами консультантів можна в головному холі вокзалу протягом тижня, однак це не єдине завдання, над яким працюють організатори суспільного проекту. Консультанти фундації будуть допомагати знайти роботу іноземцям польського походження, репатріантам, а також особам з Картою поляка. В інформаційному пункті будуть відбуватися циклічні зустрічі для іноземців. Окрім представників фундації, в зібраннях будуть брати участь учать гості з позаурядових організацій та працівники державних інституцій ринку праці.

 

Більше інформації в презентації:

Презентація РекрутобусPL

Популярні новини