Опубликовано: 04.01.2017
Автор статьи:Anatoliy Zymnin
Anatoliy Zymnin
04.01.2017
Новости

Фонд ЕВЛ організовує акцію «В церкві, при Різдвяному столі»

Не для всіх Різдвяні свята однаково щасливі. У цьому році Фонд підтримки мігрантів на ринку праці «ЕВЛ» спільно з греко-католицькою парафією Успіння Діви Марії в Варшаві (вул.Медова 16) приготував 6 січня несподіванку для прихожан церкви — Різдвяну вечерю. Святкова Вечеря відбудеться в рамках акції «В церкві, при Різдвяному столі «. Більшість учасників це мігранти з України.


Зі зростанням масштабів міграції з країн Східної Європи до Польщі, наростає проблема розлуки з сім’єю та близькими. Для багатьох проживаючих в Польщі, особливо для тих самотних або в важкій життєвій ситуації, Різдвяні свята не стають приводом для зістрічі з родиною і близькими.

Щоб б якось цьому зарадити, організатори вирішили, у переддень православного Різдва, приготувати святкову вечерю. Вечеря для декілька десятків людей відбудеться у конференц-зал при церкви Успіння Діви Марії на вул. Медової 16 у Варшаві.

— Одною з найкращих рис Різдвяних свят є відкритий, родинний характер урочистої вечері у Святвечір — говорить Збігнєв Wafflard з Фонду підтримки мігрантів на ринку праці «ЕВЛ» – власне тому не може собі уявити, щоб при святковому столі на цієй акції не вистачило місця для одного або декількох несподіваних гостей.

Акція «В церкві, при Різдвяному столі» організовує Фонд підтримки мігрантів на ринку праці «ЕВЛ» у співпраці з Православною Церквою Успіння Діви Марії в Варшаві, а також за фінансової підтримки агентства зайнятості іноземців ЕВЛ Group.

Також під час зустрічі представники Фонду будуть надавати консультації з питань кар’єри, легалізації праці та перебування у Польщі.

Греко-католицька парафія Успіння Діви Марії отців Василіан у Варшаві, крім релігійної діяльності і пастирської опіки вже багато років бере участь у соціальних та культурних заходах, спрямованих до мігрантів, в першу чергу з України. В церкві проводяться концерти та зустрічі, у тому числі з польсько-українською спільнотою


Додаткову інформацію можна знайти на на сторінці Фонду «ЕВЛ» www.fundacjaewl.pl

Популярны новости